Hamborg med børn – børnevenlig storby-ferie – OPDATERET UDGAVE

Traditionen tro har vi været i Tyskland mellem jul og nytår.
Vi plejer at drage mod Berlin omkring d. 26. december, men i år valgte vi, pga. færre feriedage, at køre til Hamborg, Tysklands 2. største by, og det fortrød vi bestemt ikke! Vi kan klart anbefale Hamborg med børn.

Tre timer tog det fra Århus til Hamborg, Norah sov halvdelen af turen og sang “Bølle Bob” og “Vi er ikke rigtig voksne” resten af tiden.

Vi indlogerede os på et rigtig dejligt hotel – Adina Apartment Hotel Hamburg, Neuer Steinweg 26 – i midtbyen med swimmingpool og wellnessafdeling og i gå-afstand til alle Hamborgs highlights.
Wellnessafdelingen er åben fra 6 – 23, så da Norah valgte at vågne 5.30!! den første morgen havde vi det hele for os selv.

Hotellet består af lejligheder med stue, soveværelse, køkken og bad. Ideelt til børnefamilien.

julemarked BerlinHamborg med børn - Julemarked

Hele december er der julemarked flere steder i byen, julemarkederne ligger langs Binnenalster, en stor firkantet sø i centrum.

Vi besøgte markedet for enden af Neuer Wall – strøget i Hamborg. Det var festligt med madboder i lange baner, der for småpenge solgte glühwein, æbleskiver, varme majskolber, currywurst osv.
Det er hyggeligt at snackspise sig vej gennem julemarkedet, og Norah gik ivrigt på opdagelse, for at se, hvad hver bod havde at byde på.

Der er selvfølgelig også diverse boder med gaveidéer til hele familien. julemarked hamborg

For enden af markedet lå pariserhjulet flot oplyst, og ude på søen stod det store flotte juletræ med flere både sejlende omkring med stor julebelysning. Hele byen er i december rigtig flot udsmykket med julelys mange steder.

Shopping

Hamborg er et sandt shoppemekka med lange åbningstider og stort udvalg – der er bestemt noget for enhver shoppelysten kvinde.

Imponerende legeplads!

Hamborg er verdens 3. største havneby, med et virkelig flot havneareal – Hafencity.
Et meget moderne område med spændende bygninger og broer en masse.
Her fandt vi en fantastisk legeplads med noget for børn i alle aldre. Et areal, der svarer til en fodboldbane fyldt med udfordrende legeredskaber i bedste kvalitet. Flere store klatreområder med rutsjebaner, gynger, trampoliner, labyrinter, vipper osv.spielplatz hamburg

Legepladsen hedder Spielplatz Grasbrookpark og er åbnet i 2013 med tilhørende park og træningsområde.

Vi blev der til sent ud på eftermiddagen, så længe vi kunne skimte hinanden.spielplatz hamburg Vi er enige om, at vi skal tilbage til Hamborg om ikke for andet, så pga. denne legeplads. Den fortjener et besøg på en dejlig solskinsdag, hvor der ikke er sat planer af til andet :-)

Der er hyggelige caféer i nærheden, så man kan få varmen på en kold decemberdag med en lækker chai latte bagefter.

Miniature Wunderland

Miniatureland Wunderland – Kehrwieder 2 (på havnen) kan vi anbefale, især hvis I har børn, der er lidt ældre end Norah, 26 mdr. Det er imponerende hvad de har bygget i miniformat fra både USA, Skandinavien, flere europæiske lande og selvfølgelig fra Hamborg. miniature wunderland hamburg

Hvis I har tiden til det, kan I afsætte en hel dag (for mænd – kvinder kan nok nøjes med et par timer). Der bliver ved med at dukke små historier op i miniature landskaberne og jeg vil tro man får mest ud af det, når man virkelig fordyber sig i hvert landskab og nøje studerer detaljerne, som er mange.

Der er en god børneafdeling i caféområdet, som for Norah var helt fantastisk, med minibiograf, minitog børnene selv kan styre, brio togbaner, motorik/tumle-rum og masser af legetøj og tegneredskaber.

Sidst men ikke mindst vil jeg anbefale Restauranten Vapiano – som jeg også anbefalede i Berlin-indlægget. En skønnere smag af italiensk mad skal man lede meget længe efter. Der ligger tre i Hamborg bl.a. i forbindelse med Neuer Wall strøget.

Opdatering fra endnu en tur til Hamborg med børn

Vi var en tur i Hamborg igen med Norah da hun var knap 3 år. Denne gang var årstiden sensommer. Og jeg skal hilse og sige fra Norah at den imponerende legeplads ved havnen, Spielplatz Grasbrookpark, var et kæmpe hit i sommervejr!

Det omvendte hus – Huset der står på hovedet

Ca. 30 km fra Hamborg ligger Det omvendte hus. Et hus der helt bogstaveligt vender på hovedet og står på sit tag. Huset er et besøg værd for børn.
Norah var ret stille mens vi gik rundt i huset og virkede ikke synderligt interesseret. Men efterfølgende har hun snakket meget om huset, der vender på hovedet, og brochuren derfra har været et kært eje. Jeg tænker, at det bare var for underligt for hende at alt var på hovedet, og måske lige en tand mere end hun kunne forstå og rumme, mens hun stod i huset. Det er altså også underligt og abstrakt for en knap 3-årig at forstå :-)

Man kan tage mange sjove billeder i de forskellige værelser, hvor alt selvfølgelig også vender på hovedet. Se evt. billedgalleriet her.
Udenfor er der en lille legeplads og en mindre café.

Heide-Park – Nordtysklands største forlystelsespark

Vi besøgte Heide-Park i Soltau i Niedersachsen. Heide-Park er en af de største forlystelsesparker i Tyskland. Her er der noget for alle aldersklasser og en del for vovehalsene. Sammenlignet med forlystelsesparker i Danmark er Heide-Park enormt stor og har en del mere fokus på unge og voksne. Dermed ikke sagt at det ikke er for småbørnsfamilier, det er det bestemt også.
Heide-Park ligger ca. 50 minutters kørsel fra Hamborg og har åbent fra slut marts til start november.

Lidt inspiration til køreturen: http://beekids.dk/born-i-bilen-sjov-i-bilen/

Skriv en kommentar

*